chrome firefox opera safari iexplorer

Семимільярдний мешканець народився або в Росії, або на Філіппінах

31 жовтня 2011 о 09:20

ночі 31 жовтня народився семимільярдний мешканець Землі. Утім, хто саме отримає почесний титул, поки не відомо – за це право сперечаються Росія та Філіппіни.

За попередніми даними, «ювілейний» землянин народився в Калінінграді о 00:02 (за московським часом). Цю подію зафіксували спостерігачі від ООН. Хлопчика назвали Петром.

Однак у Калінінграда є конкуренти, які теж хочуть отримати «ювілейного» мешканця планети. Влада Філіппін заявила, що він народився саме в їхній країні: на роль героїні була обрана Данніка Май Камачо, яка з'явилася на світ в Манілі. Цікаво, що її теж вітали співробітники ООН. Прийшла подивитися на новонароджену і 12-річна Лоріз Геварра, яка в 1999 році стала шестимільярдним жителем планети.

Визначити з точністю народження семимільярдного мешканця Землі неможливо, а тому ООН заздалегідь призначило дату урочистої події, а потім обрало місто, де вона відбудеться.

Але демографи раніше стверджували, що ООН випереджає події, заявляючи, що до кінця цього місяця населення Землі досягне семи мільярдів людей. Насправді ж набагато вищі шанси на те, що цей поріг буде досягнутий в 2012 або навіть в 2013 році.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути