chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодніи Острозька академія святкує день народження

06 жовтня 2011 о 10:32

6 жовтня відбудеться святкування Дня Національного університету «Острозька академія» — першого вищого навчального закладу на східнослов’янських землях — за участю відомих громадських та культурних діячів, а також почесних гостей. Цьогоріч Острозька академія відзначає 435 років з часу свого заснування та 17 років з моменту відродження.

Завтра Острозька академія уже традиційно перетвориться на пасіку, окрему країну зі своєю грошовою одиницею — бджолами, студентами та викладачами, що полюбляють мед.

Також під час святкування відбудуться акції «Обійми академію», «Увімкнемо українське» (протягом останньої студенти розповсюджуватимуть диски із записами українських пісень серед громадськості, зокрема водіїв маршрутного транспорту, у рамках Року української пісні).

У підземній художній галереї відбудеться презентація скульптур видатного графіка, скульптора та декоратора Петра Капшученка «Кармелюк» та «Благословіння». Заплановано також чимало інших заходів, що підтримають веселість духу спудеїв та викладачів і нададуть їм наснаги на нові звершення в усіх царинах діяльності академії.