chrome firefox opera safari iexplorer

Столична влада замість «Сяйва» відкриє магазин з іншою назвою?

05 жовтня 2011 о 18:22

Влада Києва здивована заявами представників ТОВ «Сяйво» й сприймає це як тиск із метою повернути приміщення на вул. Червоноармійській для свого «бізнесу».

Про це у середу заявили голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов і його заступник, який займається питанням книгарні, Олександр Пузанов, повідомляє УНІАН.

За словами Попова, «суто бізнесова структура має на меті отримання прибутку за рахунок своєї діяльності».

«Так нахабно тиснути на владу й пропонувати – віддайте, ми там працюватимемо – це не для влади Києва. Ми багато зробили для того, щоб повернути комунальну власність, яка була раніше відчужена... Там буде підприємство, яке належить киянам», — заявив голова КМДА.

Він запевнив, що в комунальному підприємстві зможуть працювати люди з ТОВ «Сяйво», які захочуть цього.

«Ми їм усім запропонували: хто хоче, приходите, ми всіх візьмемо на роботу. Але вони пішли іншим шляхом і вимагають, щоб ми віддали їм приміщення для їх бізнесу... Мені здається, що просто за цими людьми стоять ті, хто грабував і продовжує ще тримати ті об`єкти, які вкрали раніше. І я це говорю не безпідставно. Ті люди фінансують, а ці говорять перед пресою», — сказав чиновник.

Зі свого боку Пузанов додав, що двічі зустрічався з трудовим колективом «Сяйва»: «Я навіть запропонував, щоб вони вказали який рівень зарплати вони вважають гідним і правильним для себе. Але жодної пропозиції, жодної ідеї, жодного контакту, який би був спрямований на конструктив, у нас не було. Йдеться: віддайте приміщення...»

«На цей момент є звинувачення, є прес-конференції, є бажання, яке відкрито демонструється, — взяти в оренду, але немає об`єктивно необхідних за законом дій», — наголосив він.

Пузанов запевнив, що всі зусилля міської влади зараз спрямовані на те, щоб відродити славу цієї книгарні в центрі міста.

«Про те, щоб віддати приміщення бізнесу – більше не йдеться. Вже є негативний досвід, коли бізнес спробував забрати це приміщення. Приміщенням управлятиме Київ, кияни. Приміщення використовуватиметься лише під книгарню», — заявив він.

Пузанов додав, що в нововідкритому магазині будуть представлені перш за все українські видавництва, з цінами, доступними для покупця.

«Буде електронний каталог книг і ще один сюрприз. Це буде щось нове і в Європі, наскільки мені відомо, є аналог лише в Лондоні такого „агрегату“, який там буде встановлено. Це буде щось особливе й модне в усьому цивілізованому світі», — сказав чиновник.

За словами Пузанова, магазин відкриється під іншою вивіскою, оскільки торговим знаком «Сяйво» володіє громадський захисник Костянтин Клімашенко, який досі не відгукнувся на прохання влади користувалася цим товарним знаком за певну плату. Як саме називатиметься магазин, чиновник не сказав.

Як відомо, раніше колектив «Сяйва» заявив, що має намір і надалі відстоювати своє право на приміщення на вул. Червоноармійській, 6 і навіть заявляв, що буде судитися з Поповим.