chrome firefox opera safari iexplorer

Студенти Могилянки можуть залишитися без житла?

17 жовтня 2011 о 18:04

Студенти НаУКМА сьогодні звернулися до Президента України В.Ф. Януковича, прем"єр-міністра України М.Я. Азарова та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Н,І. Карпачової з приводу намагань Прокуратури м. Ірпеня Київської області позбавити їх гуртожитку у смт. Ворзель.

За інформацією сайту НаУКМА, у 2002 році Національний університет «Києво-Могилянська академія» для того, щоб забезпечити студентів гуртожитками, придбав у ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» кілька будівель санаторію «Зірка» у смт. Ворзель. Згодом будівлі були відремонтовані та в них поселилися студенти університету.

Проте у 2011 році Прокуратура міста Ірпеня Київської області оспорила права ЗАТ «Укрпрофоздоровниці» продавати майно, а разом з тим і договір купівлі-продажу, який уклав університет. Тоді, спочатку до Господарського суду Київської області Прокурор міста Ірпеня подав позов до «Укрпрофоздоровниці» та НаУКМА про визнання недійсним договору купівлі-продажу університетом нерухомого майна.

За результатами розгляду суд відмовив у задоволенні позовних вимог. Наступний позов був поданий до цього ж суду, який прийняв в результаті кардинально протележне рішення: визнати право власності на витребування майна із незаконного володіння і договір визнати недійсним .

Виходить, що є два протилежних рішення, проголошених в одному і тому ж Господарському суді Київської області. Абсурд ситуації полягає в тому, що Національний університет «Києво-Могилянська академія» також належить до державної форми власності. Тому гуртожиток в смт. Ворзель відбирається не на користь держави, а на шкоду університету – закладу державної форми власності.

Якщо дане рішення не скасують, то студенти, які мешкають у гуртожитку в смт. Ворзель, будуть виселені без надання іншого помешкання. Ватро зазначити, що гуртожитки університету повністю укомплектовані.

Студенти вважають  такі дії порушенням прав людини та черговими репресіями проти НаУКМА.

«Просимо Вас виправити ситуацію. В іншому випадку ми залишаємо за собою право боротися за свої права всіма доступними легальними засобами», — такими словами молодь закликає владу втрутитися.

Звернення, в свою чергу, підписали представниками студентського самоврядування та мешканці сумнозвісного гуртожитку в смт. Ворзелі

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути