chrome firefox opera safari iexplorer

Силач із Прикарпаття 50 секунд тягнув за собою 38 тонн

09 жовтня 2011 о 12:15

Прикарпатський стронгмен Назар Павлів встановив новий рекорд, протягнувши вантажівки з асфальтоукладачем вагою 38 тонн.

Як передає кореспондент УНІАН, спочатку силач потягнув 20-тонну цистерну, потім зрушив з місця тягач з пустою платформою, далі платформу загрузили невеликими вантажівками. Після цього — пасажирським автобусом. І насамкінець на вантажівку припаркували асфальтоукладач, які в сумі дали 38 тонн і спортсмен їх протягнув на понад 8 метрів.

Загалом Назар Павлів зробив шість спроб, під час яких тягнув кілька вантажівок, та вантажний тягач з різною технікою на ньому. Перед рекордом Н.Павлів зрушив тягач з місця, але на позначці 1,1 метра розірвався трос. Проте він не здався, і замінивши трос, протягнув вантаж ще на кілька метрів. І в кінцевому підсумку він протягнув вантаж на 8,67 метри за 49,56 секунд.

Після встановлення рекорду Н.Павлів повідомив журналістам, що «в Україні наближається свято 14 жовтня, День Покрови, козацтва, українського війська». «І я хотів цим підтвердити, що в нас в Україні от ще дотепер є козаки. І надалі ми будемо старатися прославляти не тільки наше місто, область, Україну», — резюмував він.

Як повідомлялося, раніше стронгмен зрушував з місця військовий винищувач, тягнув «Карпатський трамвай» і штовхав ядро на найвищій горі українських Карпат — Говерлі. У встановленні чергового досягнення спортсмену допомогли керівництво та працівники «Івано-Франківського облавтодору».

Назар Павлів працює у головному управлінні фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути