chrome firefox opera safari iexplorer

У харківському метро відмовляються від жетонів

27 жовтня 2011 о 11:00

Харківський метрополітен незабаром відмовиться від жетонів. Замість них будуть використовуватися разові квитки зі штрих-кодом, повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан.

За його словами, на турнікетах у метро встановлять зчитувачі штрих-коду з разових квитків. «Відмова від використання жетонів обслуговування всієї жетонной системи дозволить метрополітену економити від 4 до 6 млн грн на рік», — підкреслив Дульфан.

Також чиновник зазначив, що в метрополітені з'являться нові електронні картки для оплати проїзду. «Ці картки змінять таким чином, щоб їх можна було поповнювати за допомогою будь-якого автомата iBox, встановленого на вулицях міста. Це буде зроблено, щоб не створювати чергу на поповнення карток в метро», — підкреслив він.

Дульфан розповів, що найближчим часом у Харкові планується запровадити єдиний проїзний квиток, що дозволяє оплачувати проїзд у будь-якому виді міського транспорту. «Буде період, коли одночасно будуть використовуватися жетони, квитки, старі і нові карти. Турнікети будуть переобладнані поетапно, тому жителі міста незручностей не відчують», — додав він.

Чиновник також відзначив, що заміна обладнання в метро — це перший етап модернізації системи оплати проїзду в громадському транспорті. «Перший етап — двомісячний — відводиться для метрополітену. Потім перейдемо на електротранспорт, а потім вже на автобуси», — пояснив директор Департаменту транспорту і зв'язку.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути