chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму з'являться готелі європейського рівня

12 жовтня 2011 о 09:05

Всесвітня готельна мережа Hilton планує відкрити готельу Криму. Як розповіла директор з розвитку Hilton в Україні Магдалена Секутовська, на даний момент ведуться переговори з кримською владою.

«Ще не підписані договори, я не можу давати офіційну інформацію. Але підтверджую, що ми розглядаємо Крим, зокрема Ялту», — запевнила вона, передає Сегодня.

Заступник міністра курортів і туризму Криму Олександр Лієв розповів, що Hilton вже підібрав і навіть викупив місце для своїх об'єктів.

Що стосується інших готельних мереж світового рівня, то конкретних результатів досягли лише Radisson — ця мережа вже відкрила першу чергу готелю на 63 номери в Алушті в 2008 році, планує здати другу до 2012 року і будує готель в Сімеїзі. А от Hyatt і Marriot, про переговори з якими неодноразово заявляли в Радміні, зволікають з укладенням договорів.

«Ми готові зайти до вас хоч завтра, але пауза залежить не від нас, а від того, наскільки ваша влада здатна виконати наші умови. І ще одне правило не тільки нашої мережі, але й інших, — спочатку відкривати готель у столиці, а потім — у Криму», — пояснив регіональний представник Marriot International Івіца Чачіц.

У київському офісі Hyatt взагалі запевнили, що поки не планують будівництво на півострові.

Нагадаємо, наприкінці вересня Кабмін вирішив інвестувати в інфраструктуру Криму понад 31 мільярд гривень.

У програмі визначені шість пріоритетних напрямків розвитку транспортно-дорожнього комплексу республіки: розвиток автомобільних доріг, розвиток автомобільного транспорту, електротранспорту, залізничного, морського і авіатранспорту.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути