chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові встановлюють гранітний постамент під пам’ятник Володимирові Івасюку

03 жовтня 2011 о 12:05

На проспекті Шевченка у Львові тривають будівельні роботи із встановлення пам’ятника композитору Володимирові Івасюку перед Будинком профспілок.

Реконструкція провулку між спорудами Інституту банківської справи та Будинком профспілок передбачала усунення кіоску, що торгував пресою, замощення пішохідної частини та встановлення гранітного постаменту під майбутній пам’ятник незабутньому автору пісні «Червона рута» та багатьох інших естрадних творів та симфонічної музики. Пам’ятник постане на шляху, яким студент Львівської консерваторії (тепер Львівська національна музична академія ім... М. Лисенка на вул. Нижанківського) найчастіше ходив до Львівської обласної філармонії на вул. Чайковського.

Спорудження пам’ятника є меценатською ініціативою лідера гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука. Оргкомітет узяв на себе зобов’язання виготовити бронзовий пам’ятник, натомість роботи із благоустрою території узяла на себе Львівська міськрада.

На запитання, на скільки їй подобається майбутній пам’ятник братові, сестра Володимира Івасюка Галина Івасюк-Криса із не вигойним сумом відповідає, що жоден із пам’ятників, яким би він не був подібним чи гарним, не зможе ніколи замінити їй замінити втраченого брата. На думку сестри Оксани, яка опікується меморіальним музеєм родини Івасюків у Чернівцях, важливо, щоб пам’ятник Володимирові Івасюку був гідний Львова.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути