chrome firefox opera safari iexplorer

У столичній раді з'явиться електронний уряд

27 жовтня 2011 о 14:11

Київська міська рада ухвалила за основу проект рішення «Про затвердження Міської цільової програми розвитку електронного урядування в місті Києві на 2012—2014 рр.», передає кореспондент УНН.

За відповідне рішення проголосували 98 депутатів Київради.

Як зазначено у програмі, впровадження електронного урядування в столиці зробить роботу міської влади більш публічною та прозорою, скоротить термін оброблення документів, зокрема звернень мешканців міста.

Також, буде скорочено адміністративні витрати, спрощено обмін інформацією між державними структурами, бізнесом, громадянами та державними службовцями. Крім того, завдяки програмі буде забезпечено оперативний доступ до публічної інформації про діяльність місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

За словами секретаря Київради Г.Гереги, впровадивши таку програму, місто почне процес переходу від паперового до електронного документообігу.

«Це значно спростить документообіг, як в Київраді, так і між радою та КМДА, що зробить нашу роботу ще більш ефективною. Але, головне після запровадження програми – кияни матимуть можливість оперативно взаємодіяти з владою, буде спрощено багато процедур і водночас зникне необхідність прямого контакту з державними службовцями», — підкреслила Г.Герега.

Довідка. Електронний уряд (англ. e-Government) — це модель державного управління, яка заснована на використанні сучасних інформаційних та комунікаційних технологій з метою підвищення ефективності та прозорості влади, а також встановлення суспільного контролю над нею. Електронний уряд являє собою модель управління, у якій вся сукупність як внутрішніх, так і зовнішніх зв’язків і процесів підтримується й забезпечується відповідними інформаційно-комп’ютерними технологіями. Іншими словами, необхідною умовою переходу до електронного урядування є широка інформатизація всіх процесів у звичайній діяльності міністерств, відомств, місцевих органів виконавчої влади, причому як внутрішніх, так і зовнішніх.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути