chrome firefox opera safari iexplorer

У столичному зоопарку гине тигр

21 жовтня 2011 о 09:27

Тигр у Київському зоопарку гине на очах, всихає, тому що йому не дають необхідного для життя свіжого м'яса, а лиже заморожене.

У тигра важка «тигряча хвороба», повідомив директор Київського зоопарку Олексій Толстоухов, пише "Сегодня".

«Тигряча хвороба практично невиліковна. Хворий тигр гине на очах — він всихає. Вона буває, коли тварину годують тільки замороженим м'ясом, а не сирим. Для профілактики тиграм потрібно давати два рази на тиждень свіже м'ясо. Ми, наприклад, для цього спеціально розводимо курок, також даємо тиграм тих тварин, які у нас гинуть», — прокоментував ситуацію директор ялтинського зоопарку Олег Зубков.

Подейкують, що тварин труять, вбивають навмисно, щоб звільнити директора, або щоб захопити ласий шматок території зоопарку, який розташовано у дуже вигідному місці.

Припустити, що є зацікавлені в зміні керівництва, не важко. Адже в зоопарку крутяться величезні гроші. Тільки в цьому році підприємство отримало 12 млн грн., А в наступному обіцяють 22 млн грн. І це не враховуючи того, що можна заробити. Нагадаємо, в грудні 2010 року КРУ перевіряла зоопарк. Результати вразили — близько 150 тварин зникли. Співробітники зоопарку стверджують, що вони пропадають і зараз.

«Я знаю, що недавно зник удав. Кажуть, його продали за 200 доларів. Також часто продають пташенят рідкісних птахів», — сказав нам один із співробітників. На продажі одного папуги Какаду або Ара можна заробити від 1,5 тис. доларів, мавпочку можна продати за 1 тис. доларів.

Можливо, всі смерті — заради полювання за землею звіринця. Давно ходять розмови про будівництво двох висоток на території зоо, який займає 34 га в центрі Києва. Ці чутки посилилися після того, як у зоопарку заявили про ідею будівництва філії на околиці міста.

Толстоухов це заперечує: «Коли ми обговорювали з головою КМДА будівництво філії, він запевнив нас, що зоопарк не буде забудований. Так що я не думаю, що в цьому зацікавлені будівельники».

Проте 20 жовтня на території зоопарку почали рити котлован. Адміністрація не стала коментувати для чого. Будівельники ж запевнили, що це всього лише «могильник» для мулу з озер зоопарку, які почали чистити. Влада запевняє, що зоопарк не буде переїжджати.

Нагадаємо, днями директор зоосаду Олексій Толстоухов підтвердив, що результати експертизи оленя Давида, який загинув у вересні, показали — тварину отруїли щурячою отрутою.

З 15 жовтня 2010 по 1 квітня 2011-го у Київському зоопарку загинули 62 тварини: 8 ссавців, 20 птахів і 34 безхребетних.

Київський зоопарк був визнаний одним з п'яти найгірших зоопарків світу. У дослідженні, проведеному німецькою газетою Bild і організацією захисту тварин PETA, його визнали таким, де не можна утримувати звірів.