chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці запрацює 90 амбулаторій сімейної медицини

25 жовтня 2011 о 13:40

Нинішнього року Київ почав масштабно реалізовувати політику максимального наближення медичних послуг до населення, відкриваючи амбулаторії сімейної медицини. І це завдання для столичної влади є принциповим. На цьому наголосив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, повідомили УНН у прес-службі КМДА.

Відповідаючи на запитання киян, він повідомив, що амбулаторія сімейної медицини на вулиці Трьохсвятительській, 7 тимчасово закрилася з прикрих об’єктивних причин: приміщення, де працювала ця лікарняна установа, приватизоване, власника немає, угоду оренди заключити ні з ким.

«Звісно, амбулаторія не може працювати без гарячої води і тепла... Тому одна частина її персоналу перейшла до поліклініки, за якою була закріплена ця амбулаторія. Друга частина працюватиме неподалік від неї в іншому приміщенні, де ми відкриємо нову невелику амбулаторію. Тож місцеві мешканці, які звикли отримувати поблизу медичне обслуговування, не відчують ніяких незручностей», – повідомив голова КМДА.

Нагадаємо, що нинішнього року в столиці вже відкрито 31 амбулаторію сімейної медицини, а до кінця року цей показник має збільшитись до 90. Крім того, Олександр Попов доручив обладнати всі ці заклади аналізаторами, які дадуть змогу оперативно робити найнеобхідніші аналізи крові за основними показниками.

Як повідомляв УНН, на початку жовтня поточного року в Святошинському районі столиці було відкрито четверту за переліком амбулаторію сімейної медицини.

Розділи: Здорова

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути