chrome firefox opera safari iexplorer

У Сумах встановили Камінь Кохання

13 жовтня 2011 о 17:14

У Сумах в ніші біля дзвіниці Воскресенського храму встановили Камінь Кохання.

Про це журналістам повідомив головний архітектор міста Володимир Биков. "Камінь зберігає вірність, з'єднує серця і гарантує вічну любов", — сказав він.

Камінь Кохання — це камінь із Кани, невеликого містечка в Галілеї, де Ісус благословив наречених. Згідно з древньою традицією, це місце вважається щасливим для закоханих.

Ті закохані пари, які доторкнуться до цього каменю і попросять у Господа, щоб їх любов була такою ж міцною, як ця частина Святої Землі, отримають благословення на щасливу долю і вічну любов.

Камінь встановлено в ніші з рослинним обрамленням, яке прикрашають фігурки двох янголят.

Поруч біля воріт дзвіниці традиційно фотографуються сумські молодята.

Биков зазначив, що в Україну зі Святої Землі привезено 25 таких каменів, які даруються тільки тим містам, які захочуть їх встановити.

Нагадаємо, нещодавно ВООЗ внесла любов до списку психічних захворювань. Відтепер міжнародний шифр хвороби — F 63.9.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути