chrome firefox opera safari iexplorer

У ці вихідні похолоднішає до шести градусів морозу

14 жовтня 2011 о 10:42

Через вторгнення арктичного повітря з північних районів Росії в Україну прийде похолодання.

Вдень 14 жовтня, за словами начальника відділу метеопрогнозів Гідрометцентру Людмили Савченко, температура повітря майже скрізь буде коливатися в межах +4... +9 градусів тепла.

У Закарпатті та Криму прогнозують +8... +14 (така ж температура збережеться в Криму і на вихідні). А ночами у всіх областях синоптики обіцяють заморозки до -3 градусів. Тільки на узбережжях морів очікується від +2 до +7 градусів.

У ніч на понеділок, за словами директора Гідрометцентру Миколи Кульбіди, на заході країни стовпчики термометрів опустяться до -6 градусів. Вдень же в понеділок в Україні повітря прогріється до +3... +9 градусів. Тільки на півдні і в Закарпатті в цей день очікується до +10... +12.

Холодна погода супроводжуватиметься дощами, місцями з мокрим снігом. В п'ятницю та суботу опади пройдуть у більшості областей, у неділю та понеділок — на півдні і сході.

Вітер у ці дні північно-західний з переходом у північно-східний зі швидкістю 5-12 метрів на секунду. У неділю на півдні та сході місцями можливі пориви вітру зі швидкістю 17-22 метри на секунду.

У столичному регіоні 14 жовтня місцями можливий невеликий дощ, 15-го — з мокрим снігом. У неділю опадів не очікується. Денна температура в Києві та області найближчими днями коливатиметься від +4 до +9 градусів, а вночі — від +3 до -3.

Зазначимо, що 14 жовтня християни східного обряду відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Вважається, що яка погода на Покрову, такою буде і зима.

За народними прикметами, якщо цього дня вітер дує з півдня, то зима буде теплою, із півночі – холодною, із заходу – сніжною. Коли протягом дня вітер змінює напрямок, то й зима буде нестійкою. Якщо на Покрову листя з вишень не опало, зима буде теплою, і якщо сніг не випав, то його не буде і в листопаді.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути