chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні проведуть конкурс двійників Тараса Шевченка

14 жовтня 2011 о 12:16

19 жовтня, у середу, о 12:00 відбудеться офіційний старт конкурсу двійників Кобзаря. Про це УНН повідомили в прес-службі організаторів.

«У США, в штаті Флорида, вже двадцять років поспіль проводять конкурс двійників Ернеста Хемінгвея. Щоразу він збирає неабияку кількість глядачів і, що головне – учасників! В Україні двійників Тараса Шевченка не менше ніж у Сполучених Штатах Хемінгвеїв. Чи не в кожному селі мешкає свій Шевченко. Прийшов час про них дізнатися», — наголошують організатори у своєму повідомленні.

19 жовтня організатори представлять перших претендентів на почесне звання Першого офіційно визнаного двійника славетного Кобзаря. Тоді й стартує всеукраїнський пошук людей, схожих на Тараса Шевченка. Вік значення не має – залишилося досить зображень поета у різному віці, щоб ми могли порівняти їх із зовнішністю претендентів.

Конкурс триватиме з 19 жовтня по 13 листопада 2011. А 13 листопада, у неділю, на виставці “Книжковий світ” відбудеться фінальна частина і вся Україна дізнається, хто ж найбільше схожий на Тараса Шевченка.

Нагадаємо,14 Київська міжнародна виставка-ярмарок “Книжковий світ-2011” відбудеться 10-13 листопада в Інституті фізкультури (вул. Фізкультури, 1, ст.м. Олімпійська).

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути