chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні визнаватимуть дипломи духовних ВНЗ

31 жовтня 2011 о 12:25

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту створило робочу групу з вивчення питання визнання дипломів і наукових ступенів випускників вищих духовних навчальних закладів. До складу робочої групи входять 19 осіб. Її очолив перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Сулима.

Група створена у зв'язку зі зверненнями громадської ради з питань співробітництва із церквами і релігійними організаціями при Міносвіти і представників окремих релігійних конфесій.

Українська православна церква Московського патріархату і Українська православна церква Київського патріархату виступають за визнання релігійної освіти та надання церквам права засновувати навчальні заклади.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути