chrome firefox opera safari iexplorer

Віталій Кличко піде в президенти?

04 жовтня 2011 о 10:26

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко відмовився від боротьби за пост мера Києва і балотуватиметься в Президенти.

Про це повідомляє Цензор.нет, посилаючись на джерело в керівництві партії «Удар».

Таке рішення відомий спортсмен і політик прийняв після зустрічі з бізнесменом Віктором Пінчуком. Пінчук запропонував розкручувати Кличка як загальнонаціонального лідера і лідера всеукраїнської партії, зазначає видання. «Участь у локальних виборах може перешкодити Віталієві в загальнонаціональній кампанії, як технічно, так і іміджево», — відмітили в керівництві партії.  Віктор Пінчук запропонував свою концепцію роботи з медіа і свою команду технологів. Це вже привело до зачистки у виборчому штабі партії «Удар»: прес-секретар партії Лариса Мартюшева минулого тижня була відправлена у відставку.

Крім того, причиною рішення Віталія Кличка зосередитися на загальнонаціональній кампанії стали останні соціологічні опитування.  «Якщо в загальноукраїнському рейтингу Кличка ми бачимо хорошудинаміку, то в Києві такий ріст відсутній», — зазначило джерело.

Згідно з даними Центру «Соціальний моніторинг» і Українського інституту соціальних досліджень імені Яременка,  рейтинг Віталія Кличка в Києві знизився і складає 13,7% (Кличко програє своєму основному суперникові Олександру Попову). У той же час, дослідження  соціологічної групи «Рейтинг» показали, що рейтинг Кличка в другому турі президентських виборів дорівнює рейтингу Віктора Януковича (дослідження рейтингів в парі Янукович-Кличко було проведено уперше).

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути