chrome firefox opera safari iexplorer

Вітчизняну економіку торкнулась рецесія

18 жовтня 2011 о 10:34

Погіршення ситуації на світових ринках вже вплинуло на українську економіку.

Як повідомили в Держстаті, темпи зростання промислового виробництва у вересні 2011 року сповільнилися в півтора рази в порівнянні з серпнем — з 9,6% до 6,4%.

За інформацією Комерсант-Україна, погіршення ситуації зафіксовано в ключових галузях української промисловості, у тому числі в металургії – падіння з 18,7% до 7%.

«Традиційно показники вересня в порівнянні з серпнем демонструють зростання обсягів виробництва, а в 2011 році через падіння попиту стався спад на 3,6%», — говорить аналітик ІК Eavex Capital Іван Дзвінка.

Він вважає, що гальмування триватиме в жовтні, і прогнозує падіння середньоденного виробництва сталі на 3-5%. Однак оскільки в жовтні більше робочих днів, ніж у вересні, падіння за підсумками місяця можна уникнути.

Крім промвиробництва, гальмування зростання за підсумками вересня також було зафіксовано і в інших галузях економіки.

«Очевидно, що процеси у світовій економіці не обійшли стороною і Україну розраховувати за підсумками року на зростання ВВП в 4,5-5% уже не доводиться. Дай Бог, вийти на зростання в 4%», — резюмував директор Інституту економіки і прогнозування НАНУ Валерій Геєць.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути