chrome firefox opera safari iexplorer

Влада поклала око на найкращий санаторій України?

02 жовтня 2011 о 11:29

Заарештовано директора легендарного Сакського військового санаторію Міністерства оборони Віталія Устюжаніна.

За інформацією ZN.UA, у п'ятницю, 30 вересня, представники кримської прокуратури приїхали в санаторій з метою провести вилучення документів і заарештувати директора. Однак колектив санаторію не дав цього зробити, поставивши автокран і не допустивши представників прокуратури на територію санаторію.

Однак вже ввечері того ж дня, коли Устюжанін йшов з роботи, його затримали люди в масках, відвезли до Сімферополя і направили в прокуратуру.

За інформацією джерел видання, його звинувачують у злочинах за двома статтями — розтрата державних коштів в особливо великих розмірах та перевищення службових повноважень. Прокуратура Київського району Сімферополя вилучила всі фінансові, тендерні документи, вінчестери і всі телефони, що мають пам'ять.

Сакський військовий санаторій Міноборони вважається кращим санаторієм країни і одним з кращих у світі. На лікування приїжджають люди з понад 60 країн з усіх континентів планети. Санаторій завантажений цілий рік, лікування в ньому проходять ветерани, інваліди, афганці та інші.

Цей заклад регулярно посідає перше місце серед українських курортів. Більше того, він має високі економічні показники, і за підсумками 2010 року став найбільшим платником податків серед усіх санаторіїв України. Його оборот становить понад 150 млн гривень на рік.

15 липня 2011 міністр оборони Михайло Єжель видав наказ, яким ліквідується «Сакський центральний військовий клінічний санаторій ім. Пирогова», а всі його фонди, оборотні кошти та цінності передаються іншому державному підприємству МО — «Укрвоенкурорту», яке крім назви не має ніякого відношення до медицини та курортної діяльності.

Проти цього рішення виступив голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, який заявив, що такий крок — це фактично схема рейдерського захоплення санаторію. Крім того, проти виступили Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, глави комітетів ВР з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва та у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Цушкевич.

Крім того, проти реорганізації санаторію виступило і Міністерство економічного розвитку і торгівлі. Колектив санаторію звернувся до суду, який 25 серпня заборонив реорганізацію санаторію. 1 вересня 2011 суд мав приймати рішення по суті, однак Міноборони затягує розгляд цього питання, і рішення суду донині немає.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути