chrome firefox opera safari iexplorer

Вперше зафіксовано рекорд з випуску україномовної преси

06 жовтня 2011 о 10:50

Вперше в Україні на сторiнки нацiональної «Книги рекордiв» потрапила компанiя, яка поставила рекорд iз випуску найбiльшої у свiтi кiлькостi власних газет та журналiв українською мовою. Назва цiєї компанiї — «Експрес Медiа Груп», повідомили УНН у парес-службі ЕМГ.

На урочисту церемонiю з нагоди становлення свiтового рекорду приїхав офiцiйний представник "Книги рекордiв України" Iгор Пiдчiбiй, який вручив диплом, що пiдтверджує рекорд i є свiдченням загального визнання.

«Лише у серпнi цього року з полiграфiчного комплексу „Експрес Медiа Груп“ вийшло у свiт 5 мiльйонiв 16 тисяч 931 примiрник україномовних газет та журналiв. Хочу зазначити, що продають їх не лише в Українi, а загалом у 18-ти країнах свiту, — заявив Iгор Пiдчiбiй. — Провiвши експертизу рекорду, ми встановили, що саме „Експрес Медiа Груп“ випускає найбiльшу в Українi та свiтi кiлькiсть власних газет i журналiв, надрукованих українською мовою».

Зi слiв Iгоря Пiдчiбiя, «Книга рекордiв України» реєструє лише справдi унiкальнi досягнення. «I дуже приємно, коли цi досягнення є нацiональними, такими, що прославляють нашу країну, — зазначив Ігор Пiдчiбiй. — Рекорд „Експрес Медiа Груп“ якраз належить до цiєї категорiї».

Довідково. ТзОВ «Експрес Медiа груп» є видавцем понад десяти видань рiзного профiлю. Серед них — «Експрес», «Добрий лiкар», «Пост-Поступ», «Порадник господаря», «Вiсник пенсiонера» та iншi.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути