chrome firefox opera safari iexplorer

За обсягом трафіку Україна посідає 5 місце в Європі

31 жовтня 2011 о 11:45

Вже через два роки Україна вийде на третє місце в Європі за обсягами Інтернет-трафіку. Такий прогноз озвучив технічний адміністратор української мережі обміну трафіком UA-IX Сергій Поліщук.

За обсягом трафіку українська мережа UA-IX вже більше року посідає 5 місце в Європі. «За умови, якщо темпи зростання не зміняться, у 2014 році UA-IX займе третій рядок у цьому рейтингу. На першому місці буде Росія, а на другому — Франкфурт, 70% трафіку якого — це трафік між Україною і Росією. Якщо наші країни домовляться про пряме з'єднання, то Україна зможе вийти на друге місце. У нас за два роки зростання склало 1000% — це скажена величина. Західні експерти не вірять у це і говорять, що цей вибух скоро закінчиться», — стверджує Сергій Поліщук.

Серед світових тенденцій експерт зазначає постійно зростаючу швидкість Інтернет-трафіку, що повинно привести до появи нових технологій передачі даних і розробки нових стандартів та відповідного обладнання, зокрема 100GE і 1 терабіт Ethernet. Крім того, згідно з прогнозами від світового виробника телекомунікаційного обладнання – компанії Cisco, майже 60% Інтернет-трафіку через кілька років буде займати відео.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути