chrome firefox opera safari iexplorer

За святкування Незалежності у Донецьку виписують штрафи

24 жовтня 2011 о 15:18

Ворошилівський районний суд Донецька постановив оштрафувати на 340 гривень заступника голови обласної організації товариства "Просвіта" Марію Олійникза проведення святкових заходів до 20-ї річниці незалежності України.

Напередодні свята суд за позовом міської ради Донецька заборонив масові акції, заявки на які подала низка громадських організацій та партій. Проте кілька десятків мешканців зібралися на центральній площі Донецька і з державними прапорами в руках пройшли ходою до пам‘ятника Тарасу Шевченку.

«Ми йшли тротуаром, шлях автомобілям не перекривали. Біля пам‘ятника Шевченку поклали квіти, потім провели мітинг, співали „Ой, у лузі червона калина...“ та інших пісень. Жодних конфліктів із міліцією не було. А за кілька днів додому прийшли міліціонери і сказали, що на мене складено протокол», — розповіла Марія Олійник.

Суддя Ірина Бухтіярова, яка вела засідання, виголосила рішення, згідно з яким провина громадської активістки «повністю доведена матеріалами міліції та державної виконавчої служби».

Тепер організатор святкування 20-річчя незалежності повинна заплатити штраф.

Марія Олійник заявила Бі-Бі-Сі, що оскаржуватиме постанову суду.

Раніше вона оскаржила рішення про заборону масових акцій 24 серпня 2011 року.

Заступник голови обласного осередку «Просвіти» зазначила, що всі матеріали справи були складені російською.

«Я попросила перекласти документи, які написані незрозумілою мені мовою, державною мовою, у відповідності із законом. Але суддя заявила, що я сама повинна наймати перекладача, якщо мені щось неясно», — розповіла Марія Олійник.

 

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути