chrome firefox opera safari iexplorer

Закордонним приватним компаніям дозволять рубати українські ліси

11 жовтня 2011 о 15:21

Державне агентство лісових ресурсів України готується впустити на ринок лісозаготівлі приватні компанії, в тому числі — зарубіжні, повідомив голова Держлісагентства Віктор Сівець.

«Поступово рухаємося в напрямку передачі послуг приватному бізнесу. Це заготівля, це транспортування, це посадка лісу. Тому, якщо у вас є хороші підрядники — ми готові прийняти їх в Україні, щоб вони організовували процес лісозаготівлі. Є такий цікавий досвід і те, що компанії польські пройшли. Ми готові приймати їх, обговорювати і домовлятися, щоб вони надавали послуги в Україні», — звернувся він до польських колег.

Сівець наголосив, що особливо це стосується карпатського регіону, Львівщини, Закарпаття та Чернівецької області — регіонів, в яких зосереджені основні лісові ресурси України.

Також чиновник поінформував, що за дев'ять місяців 2011 р. реалізація продукції підприємствами Держлісагентства збільшилася на 40%, прибуток — на 1 мільярд гривень порівняно з відповідним періодом 2010 р. Планується, що за підсумками 2011 р. прибуток складе 5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, на думку експертів, неконтрольована вирубка лісів Карпат призводить до регулярних повеней у регіоні.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути