chrome firefox opera safari iexplorer

Азаров пропонує дозволити батькам обирати мову для дитини у садочку

11 листопада 2011 о 11:49

Прем‘єр-міністр Микола Азаров пропонує Верховній раді дозволити батькам обирати мову виховання дитини у садочку.

Як повідомляється, урядовий законопроект про внесення змін до закону про дошкільну освіту (відносно мови виховання) вже зареєстрований у ВР.

Згідно з документом, в чинний закон пропонується внести норму, згідно якої батьки самі можуть вибрати мову виховання дитини в дитячому саду, — «забезпечення права вільного вибору батьками мови виховання їх дитини».

Крім того, в запропонованому Кабміном законопроекті пропонується дозволити «для задоволення національних, культурно-освітніх і мовних потреб громадян можуть створюватися дошкільні навчальні заклади, в яких виховання дітей здійснюється їх національним або іншим мовами. Право вибору мови виховання надається батькам».

Нагадаємо, у липні Одеська міська рада дозволила 78 школам й 120 дошкільним установам вести навчання українською і російською мовами.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути