chrome firefox opera safari iexplorer

Біля озера Світязь будують санаторій для афганців

29 листопада 2011 о 17:46

Будівництво біля о.Світязь Шацького району Волинської області санаторію для ветеранів Афганістану – знакова подія для цілої країни. Про це в коментарі УНН сказав голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький.

«На Західній Україні це перший такий заклад, та ще й в такому унікальному місці. Без перебільшення це можна назвати знаменною подією для України», — зазначив С.Червонописький.

Голова УСВА наголосив, що сподівається на появу таких санаторіїв по всій країні. За його словами, наразі в Україні є лише один подібний заклад, який знаходиться в Одесі.

«Я радий, що влада Волинської області не залишається осторонь від проблем афганців», — підкреслив С.Червонописький.

Раніше повідомлялося, що біля о.Світязь Шацького району Волинської області збудують санаторій для ветеранів Афганістану.

Подібний санаторій — перший оздоровчий заклад подібного типу в Західній Україні. Про це повідомив голова обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович сьогодні на зустрічі керівництва області з представниками громадських організацій ветеранів військових та правоохоронних органів.

За словами Г.Павловича, члени організації порушували питання будівництва лікувально-оздоровчого закладу перед владою упродовж 4 років. Однак, справу не було зрушено з місця. І лише у цьому році за сприяння голови облдержадміністрації Бориса Клімчука діалог вдалося вивести на конструктивний рівень.

Восени за кошти обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» розпочато перший етап будівництва санаторію, другий — продовжать наступного року.

«У цьому центрі оздоровлюватимуться насамперед діти-чорнобильці, діти, батьки яких загинули під час аварії на ЧАЕС, ліквідатори», — підкреслив Григорій Павлович. Він додав, що путівки для оздоровлення будуть надаватися саме громадською організацією.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути