chrome firefox opera safari iexplorer

Чорнобильці бойкотуватимуть Євро-2012

30 листопада 2011 о 12:01

Учасники акцій протесту під Кабінетом міністрів України прийняли рішення бойкотувати проведення Євро-2012.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, про це у Маріїнському парку на зібранні чорнобильців заявив ліквідатор аварії на ЧАЕС, інвалід ІІ групи Петро Прокопенко з Харкова.

За словами активіста, уряд не прислуховується до пропозицій та вимог чорнобильців.

«Наша головна вимога — це виконання законодавства України. Зокрема, виконання закону щодо статусу і соціального захисту громадян, які постраждали у Чорнобильській катастрофі, в тому числі і статтей, які визначають розміри соціальних виплат чорнобильцям», — наголосив Прокопенко.

За його словами, стосовно інвалідів-чорнобильців є близько 60 тисяч судових рішень, «які прийнято іменем України, але вони не виконуються виконавчою владою».

Чорнобильці заявили, що планують протестувати усіма можливими методами.

«Ми будемо звертатись до міжнародних організацій, у тому числі до Європейського суду з прав людини та Ради Європи. Учора ми одноголосно прийняли рішення стосовно бойкоту проведення Євро-2012 на усіх рівнях і всіма методами, але в рамках чинного законодавства», — сказав Прокопенко.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути