chrome firefox opera safari iexplorer

Чверть українців можуть постраждати від екологічного лиха

01 листопада 2011 о 16:34

12 млн українців мешкають у зонах можливого хімічного зараження від потенційно небезпечних об'єктів на сьогоднішній день.

Про це повідомив директор Департаменту пожежної безпеки Державної інспекції техногенної безпеки України Михайло Байтала.

«Усього у зонах можливого хімічного зараження від цих об'єктів мешкає близько 12 мільйонів осіб», — сказав Байтала.

За його словами, хімічно небезпечні об'єкти викликають особливе занепокоєння у МНС.

«В Україні функціонують 1211 об'єктів промисловості, на яких зберігаються або використовуються у виробничій діяльності більше 805 тис. тонн небезпечних хімічних речовин, у тому числі більше 6 тис. тонн хлору, 176 тис. тонн аміаку та понад 623 тис. тонн інших небезпечних хімічних речовин», — наголосив пожежник.

Він також додав, що лише в Києві майже 2/3 території підпадає під можливі негативні наслідки надзвичайних ситуацій на хімічно небезпечних об'єктах.

Як відомо, всього в Україні налічується понад 24 тис. потенційно небезпечних об'єктів, з яких 6,5 тис. відносяться до об'єктів підвищеної небезпеки. При цьому 41% із загальної кількості складають пожежонебезпечні об'єкти, 37% — вибухонебезпечні, 7,9% — хімічно небезпечні, 2,1% — радіаційно небезпечні, 1,85% — гідродинамічно небезпечні, 1,8% — біологічно небезпечні об'єкти.

Найбільша кількість небезпечних об'єктів розташована на території Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської та Львівської областей.

Раніше повідомлялося, що ЄС також зазнає значних проблем у зв'язку зі зміною клімату. 12 країн Європи потерпають від перетворення своїх територій на пустелю, висушування землі та збіднення ґрунтів.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути