chrome firefox opera safari iexplorer

Чиновники повинні вільно володіти українською та російською мовами?

10 листопада 2011 о 15:18

Держчиновники обов'язково мають володіти російською мовою. Про це в інтерв'ю журналу «Обрати внимание» заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Як вважає міністр, «прийняття закону в новій редакції про мову, де на чільне місце будуть поставлені просто права людини, не більше і не менше здатне об'єднати всю країну».

«Хочеш бути чиновником, перебувати на держслужбі, будь ласка, ти повинен абсолютно вільно володіти двома мовами — українською та російською», — підкреслив він.

«Хочеш займатися приватним бізнесом, хочеш просто займатися художньою творчістю? Тебе ніхто не може змусити насильно вивчати одну з мов», — впевнений чиновник.

«Абсурдно доводити аксіому, що людина, яка володіє двома мовами, конкурентоздатніша, ніж та, що володіє однією. А людина, яка знає три або чотири мови, безумовно, конкурентоздатніша, ніж людина з двома мовами», — заявив Табачник.

За словами міністра, «безглуздо і аморально відмовлятися від того, що в нашій країні склалося історично».

«А всі школи України, як державні установи, мають всім дати обов'язковий державний стандарт української мови та української літератури. І по завершенні школи прийняти державну атестацію у вигляді іспиту або тестування з цього предмету. Все, питання, мені здається, на цьому вичерпане», — підсумував Табачник.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути