chrome firefox opera safari iexplorer

День Свободи! Так! І тільки так!

22 листопада 2011 о 17:15

У моєму житті якщо і була якась важлива подія, якою я пишаюсь, то це прекрасна Помаранчева революція.

Хто і що б не казали-нарікали, що то зле, а то не так — мені на всі ці балачки начхати. Як мало важить, чи робити цей день святом чи ні — важливо те, що цей день був!

Єдине, що хочу відповісти на одне гниле провокаційне питання: «А що тобі дала та свобода?» — Мені свобода дала відчуття власної гідності, а це — прекрасне відчуття!

І ще я надзвичайно гордий своєю країною Україною і нашим українським народом, що тоді в листопаді-грудні 2004 доказав свою силу і волю, як і в 2010 доказав свою мудрість, як це не парадоксально звучить, обравши президентом України Віктора Януковича...

Чому так? Подумайте... Моя думка чітка: тому що ми не боїмося! Не боїмося бути демократичними і надавати владу опонентам, які нам не дуже симпатичні. Ми не боїмося!

Я можу написати трактат, якою була психологія народу в Україні до Помаранчевої революції і після, але зміст його буде однозначним: 24 серпня 1991 року ми стали незалежними як держава, а 22 листопада 2004 року ми стали державним народом!

«Ми не бидло і ми не козли — 
Ми України доньки і сини!»

Наводжу цю знамениту фразу ось чому: по кількох місяцях після означених революційних подій у школі, де вчилась тоді в 4 класі моя донька, стався ось такий випадок: вчителька чимось була на клас злосна і обізвала всіх учнів «що вони не діти, а якась худоба...» і тут весь клас, що до того сидів понуро, без жодної попередньої домовленості раптом дружно продекламував вище наведену фразу. Для мене це є головним! Наші діти відчули, що батьки стали вільними людьми! І вони також є вільні! І це є щастя!

Вітаю усіх-усіх з свободою!

 Богдан Гордасевич, Львів-Рясне

Рекомендую почитати: Помаранчева революція: 20 відео, які запам'яталися

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути