chrome firefox opera safari iexplorer

Депутатам купили п’ять сотень найдорожчих ноутбуків

28 листопада 2011 о 11:53

Управління справами апарату Верховної Ради за результатами тендерів 21 і 24 листопада уклало низку угод на придбання товарів та послуг на загальну суму 8,61 млн. грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», інформують «Наші гроші».

ТОВ «КПІ-Сервіс» обрано постачальником 485 ноутбуків на загальну суму 5,49 млн. грн. Кожен комп’ютер вартістю 11,3 тис грн. має встановлену пам’ять не менше 4 Гб і діагональ монітора 23 дюйми.

Нагадаємо, днями голова парламенту Володимир Литвин повідомив про підтримку рішення про перехід Ради на електронний документообіг.

За його словами протягом однієї сесії на друк законопроектів йде 20 тон паперу, а з врахуванням роботи, зарплати та експлуатації копіювальної техніки це коштує близько 400 тис грн. за одну сесію.

Протягом каденції ВР проводить 10 сесій. Тому друк законопроектів протягом цього часу коштує 4 млн грн., що на півтора мільйони дешевше, ніж придбані ноутбуки.

Водночас, як повідомляє видання, парламентська автобаза заплатить 63 тис грн. ПрАТ «Українська транспортна страхова компанія» за обов’язкове страхування цивільної відповідальності власників 188 наземних транспортних засобів.

Застраховано іномарки Mercedes-Benz S 500, Volkswagen Phaeton, Toyota  land cruiser, Шкода Октавія, Volkswagen LT 35, Опель Омега, Тойота Камрі 3.0 А/Т та інші.

Також управління справами Верховної Ради за 2,70 млн. грн. придбало у ТОВ «Компанія Глорія ЛТД» вузли та приладдя для фотокопіювальних апаратів і за 360 тис грн. замовило парламентському видавництву друкування бюлетенів, збірників, нормативно-правових актів тощо – 56 од., 2 од., 2500 од.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути