chrome firefox opera safari iexplorer

До Дня Святого Миколая дітям-сиротам подарують книжки

15 листопада 2011 о 00:05

З 12 листопада до 12 грудня 2011 року вже другий рік поспіль в рамках Культурно-інформаційного проекту «УКРАЇНА ЧИТАЄ» відбудеться акція «Книжка під подушку», під час якої триватиме збір книг для дітей з дитячих будинків до Дня Святого Миколая.

Про це «Рідній країні» повідомили організатори акції.

Протягом місяця організатори збиратимуть лише нові україномовні книги для дітей з дитячих будинків сімейного типу, щоб 19 грудня Святий Миколай з подарунками завітав до кожного дому. Книги з листами від Святого Миколая, написаними Янголами-волонтерами, будуть надіслані кожній дитині з десяти дитячих будинків.

Для цієї акції були обрані десять дитячих будинків сімейного типу, що знаходяться в десяти областях України у сільській місцевості.

Детальніше про акцію та координати організаторів можна подивитися тут.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути