chrome firefox opera safari iexplorer

До Євро довідка столиці вивчила англійською лише слово «No»

18 листопада 2011 о 12:01

У безкоштовній телефонній довідці Києва англомовному туристу майже неможливо отримати відповіді на питання. А от у платній довідці є англомовний спеціаліст.

Експеримент провели журналісти ТСН. Перетворившись на англомовного туриста, журналіст вирішив скористатися послугою «безкоштовна телефонна довідка» в Києві.

Один із діалогів завершився наступним чином:

— Добрий ранок, ви мене чуєте? — запитав журналіст англійською у оператора довідки.

— Ні!, — так само англійською відповів оператор.

В іншій довідковій службі на питання англійською відповіли: «Я вас не розумію!». В третій службі жінка спромоглася сказати: «I don't speak English».

Після цього журналіст подзвонив у платну довідку, де одразу до нього приставили англомовного оператора. Ця довідка справді допомогла викликати таксі, але послуга коштує майже 5 гривень за хвилину.

Водій таксі, який віз англомовного туриста до місця призначення, не розумів ні слова англійською, проте був привітний і не взяв з туриста більше, ніж сказав оператор.

Зажадавши розваг, турист знову подзвонив у платну довідку з питанням про стриптиз-клуби. Оператор сказала, що подібної інформації вони не мають, але вона всеодно погодилася пошукати і за кілька хвилин дала адресу.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути