chrome firefox opera safari iexplorer

До Ватикану відправили ще 43 українські ялинки

30 листопада 2011 о 18:15

30 листопада до Ватикану із Львівської області відправлено 43 ялинки, які прикрашатимуть площу Святого Петра та Апостольський палац у Ватикані, повідомляє ZAXID.NET.

Як зазначили у Львівській ОДА, білі ялиці, висотою від трьох до шести метрів,  відібрали на конкурсній основі працівники лісового господарства Львівської області. Відправлення вантажу здійснює УКУ під патронатом Львівської ОДА.

Проректор з адміністративного розвитку УКУ Мирослав Сеник сказав: «Сьогодні відправлено три вантажні машини із ялинками, а в понеділок у Ватикан буде відправлена ще одна машина із двома тисячами ялинкових прикрас для головної ялинки Ватикану, та для 43 менших ялинок».

Прикраси для ялинок є ексклюзивними, і виконані  в українському стилі – вертепівські герої, солом’яні та паперові ангелики, звізди та павуки. Також ялинки прикрашатимуть 257 дерев’яних прикрас – це розписи  митців Києва, Львова та Яворова.

Нагадаємо, традиція встановлювати різдвяну ялинку на площі Святого Петра у Ватикані з’явилася в 1982 році під час понтифікату Івана Павла ІІ. Кожного року ялинки дарує інша країна. Минулоріч це була Італія, а до того – Австрія, Німеччина та Бельгія.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути