chrome firefox opera safari iexplorer

«Динамо» і «Шахтар» хочуть бачити у східноєвропейській лізі

17 листопада 2011 о 09:08

Лідери українського футболу — київське «Динамо» та донецький «Шахтар» - потрапили у список команд, які отримають запрошення у нову східноєвропейську футбольну лігу (СЄФЛ).

Крім українських грандів організатори планують запросити до ліги наступні клуби: «Стяуа» і «Динамо» Бухарест (Румунія), ЦСКА Софія і «Левськи» (Болгарія), «Фенербахче», «Галатасарай», «Бешикташ» і «Бурсаспор» (Туреччина), «Црвена Звезда», «Партизан» і «Войводіна» (Сербія), «Нефтчі» (Азербайджан), «Шериф» і «Дачія» (Молдова), «Спартак», «Динамо» Москва, ЦСКА Москва, «Зеніт», «Анжи» і «Рубін» (Росія).

Зазначимо, що ініціатором створення СЄФЛ є президент софійського ЦСКА. 16 листопада він провів зустріч з керівниками провідних клубів Болгарії, Сербії, Туреччини та Азербайджану та обговорив основні моменти щодо створення цього турніру.

Генеральним спонсором нової ліги може стати «Газпром», представники якого були присутні на зустрічі у Софії.

Наступна організаційна зустріч призначена на 25 листопада в Белграді, а ще через місяць організатори зберуться в Бухаресті.

А у січні організатори планують представити план СЄФЛ в УЄФА.

Цікаво, що провідні футбольні клуби Європи вже давно обговорюють можливість створення європейської суперліги, але до діла справа поки не дійшла.

Джерело: ТСН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути