chrome firefox opera safari iexplorer

Фальшивомонетники найчастіше підробляють 200 гривень

24 листопада 2011 о 17:17

Кількість підроблених гривневих банкнот за 10 місяців поточного року порівняно з відповідним періодом минулого знизилася на 34%, а сума підроблюваних банкнот — на 47%, повідомив заступник директора Генерального департаменту регулювання грошового обороту України Віктор Заєнко.

Він також зазначив, що найбільш підроблювані в Україні грошові банкноти номіналом у 200 грн, 50 грн, 20 грн. За словами заступника директора Гендепартамента, купюра в 200 грн — «старого зразка, яка була введена в обіг у 2001 році і має недостатній рівень захисту».

Крім того, Заєнко додав, що ця банкнота не була надрукована на Монетному дворі України і до певного часу зберігалася в запасах Нацбанку. Як тільки було виявлено, що вона недостатньо захищена від підробок, банкноту, за словами Заєнка, стали вилучати з обігу, друкуючи замість неї банкноти нового зразка.

Нагадаємо, за даними Нацбанку України, в 2010 році на 1 мільйон штук гривневих банкнот припадало 5 підроблених, тоді як в 2009 році цей показник становив 5,5 штук.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути