chrome firefox opera safari iexplorer

Львів замість Полтави готовий встановити пам’ятник Мазепі

10 листопада 2011 о 14:35

Сьогодні під час сесії Львівської міської ради до мера Львова А. Садового звернувся депутат «свободівець» Богдан Галайко, який попросив встановити у Львові пам’ятник гетьманові Івану Мазепі.

За словами Галайка, під вплив бюрократичних перешкод та бездіяльності потрапило питання встановлення пам’ятника Мазепі у Полтаві, де за два роки цього не спромогися зробити. Депутат заявив, що полтавська міська влада й міський голова фактично самоусунулись від вирішення цієї проблеми.

Як розповів директор комбінату, де зберігають пам’ятник гетьману, до нього уже зверталися представники кількох міст України з пропозицією встановити постамент у них. Відтак «Свобода» запропонувала меру поставити цей пам’ятник у Львові на вул. Мазепи між будинками 23 і 25.

Зі свого боку Андрій Садовий зазначив, що ідея хороша. Однак, зазначив, що потрібно підтримати Полтаву. Відтак він пообіцяв завтра зателефонувати до мера Полтави і з’ясувати, чому питання із встановленням пам’ятника затягується. І, якщо треба, Львів може допомогти полтавчанам.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути