chrome firefox opera safari iexplorer

«Мамаєва Слобода» оголошує конкурс на кращий міні-фільм

16 листопада 2011 о 15:04

Напередодні Нового 2012 року та Різдва на «Мамаєвій Слободі» започаткована святкова програма для дорослих під назвою «Ерго бібамус» (лат. «випиймо!»).

Між тим, для дітей «Мамаєва Слобода» також запропонує новий цікавий новорічний та романтичний проект. Про це «Рідній країні» повідомили організатори свята.

Отже, в період з 1 грудня 2011 р. по 28 січня 2012 р. оголошується Всеукраїнський конкурс на кращий аматорський міні-фільм, знятий мобільним телефоном на території козацького селища «Мамаєва Слобода» за мотивами повісті Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом».

Умови конкурсу:

  • зйомки здійснюються на “Мамаєвій Слободі” на тему “Ніч перед Різдвом” тільки на мобільний телефон;
  • герої фільму — Оксана і Вакула, Катерина ІІ, Потьомкін, Дяк і Солоха, козаки Чуб, Свербигуз і Пацюк, Чорт та інші мешканці українського села;
  • мова фільму — дитяча та юнацька мова спілкування Миколи Гоголя (українська);
  • тривалість готового фільму не повинна перевищувати 10 хв.;
  • готовий фільм повинен бути зданий до 21 січня 2012 року, тобто надісланий на електронну адресу: mamayevasloboda@gmail.com
  • автори фільму обов’язково повинні вказати свій вік, клас та поштову адресу школи.

Результати конкурсу:

  • усі готові фільми, зняті на “Мамаєвій Слободі” на мобільний телефон, будуть викладені на сайті “Мамаєвої Слободи” та в YouTube;
  • 10 найкращих фільмів (обраних за кількістю переглядів) будуть показані на головній площі “Мамаєвої Слободи”, та саме з них компетентне журі вибере переможця;
  • переможець отримає гарантовані подарунки від “Козацького селища “Мамаєва Слобода” та спонсорів конкурсу.

P.S. Учням та вчителям із інших міст та сіл України, котрі бажають взяти участь у конкурсі, за попередньою домовленістю із адміністрацію «Мамаєвої Слободи» під час зимових канікул на одну добу може бути надана можливість для проживання безпосередньо на території козацького селища, в одній із хат чи у козацькому бурдюзі (міні-готель, хостел).

Також за пільговими цінами учням та вчителям може бути надане дворазове харчування. Меню складене зі став середньовічної козацької кухні (борщ, куліш, тетеря, соломаха, рубці, галушки, вареники, пиріжки, узвар та гербата (трав`яний козацький чай).

Телефон для бронювання місць у козацькій хаті чи бурдюзі (міні-готель, хостел): 044-361-98-48; або ж пишіть на ел. адресу: mamayevasloboda@gmail.com

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути