chrome firefox opera safari iexplorer

Матерів-одиначок позбавлятимуть соцдопомоги, якщо у них є велосипед

23 листопада 2011 о 10:47
З 1 грудня уряд розпочне експеримент «Непрямі методи оцінки доходів громадян».

Перевірятимуть матерів-одиначок, які претендують на соціальну допомогу. Про їхні доходи інспектори управлінь праці і соціального захисту розпитуватимуть сусідів, пише Gazeta.ua.

Соціальну допомогу не призначатимуть тим жінкам, які мають кондиціонер, сучасний велосипед, скутер, посудомийну машину, хто робить ремонт з використанням дорогих будматеріалів.

Також інспектори цікавитимуться наявністю співмешканців і квартирантів, породистих тварин та отриманням грошових переказів з-за кордону.

«Це продовження загальної тенденції уряду вирішувати питання бюджету виключно за рахунок малозабезпечених громадян», — пояснює 41-річний Павло Розенко, експерт Центру Разумкова.

«Жодної економії коштів це не принесе, бо мова йде про мізерні суми — жінки отримують близько 300 гривень. Навпаки, для держави це лише додаткові витрати, бо непрямі оцінки доходів теж має хтось робити. Теперішнього штату соціальних інспекторів недостатньо, тому доведеться наймати людей», — вважає він.

За словами Розенко, якщо врахувати, що нинішній уряд — це заможні люди, які не звітують перед українцями, скільки вони отримують і на що витрачають гроші, то вимагати звіту від інших категорій населення, на його думку, недопустимо.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути