chrome firefox opera safari iexplorer

Музей історії міста Києва отримає нову «прописку»

17 листопада 2011 о 12:19

Два меценати пропонують територіальній громаді Києва прийняти в дар земельну ділянку на вул. Богдана Хмельницького, 7 та будівлю, що там розташована. Як зазначивна прес-конференції заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Пузанов, офіційна пропозиція про це надійшла до КМДА 15 листопада, повідомили УНН в прес-службі КМДА.

«Ми готуємо проект рішення Київради стосовно прийняття цього дарунку до комунальної власності територіальної громади», – розповів Олександр Пузанов.

За словами заступника голови КМДА, Олександр Попов провів тривалі перемовини стосовного цього об’єкту.

«Дуже важко було переконати бізнес відмовитися від потенційно високого прибутку та зробити подарунок місту. Безумовно, ми вітаємо таке рішення та пропонуємо депутатам Київради прийняти такий подарунок, – підкреслив О.Пузанов. — Київська влада розуміє, що на цьому місці природньо має бути сквер, будівля є скандальною та неправильною за своєю суттю. Але жодний суд не довів її незаконності. Тому можна витратити багато часу та зусиль, доводячи її незаконність, але значно ефективніше прийняти цей дарунок».

О.Пузанов пояснив, що об’єкт незавершеного будівництва та ділянку на вул. Богдана Хмельницького, 7 громаді дарують засновники новоствореного ТОВ «Музей міста Києва». За рахунок коштів засновників, які було внесено до статутного фонду, товариство придбало будівлю та землю у забудовника. Товариство було створено спеціально з цією метою, ніякої діяльності воно не здійснювало.

Місто отримає в дар 100% майнових прав ТОВ «Музей історії Києва». Відкриття музею планується до Дня Києва у 2012 році.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути