chrome firefox opera safari iexplorer

На Контрактовій з’явиться археологічний музей

14 листопада 2011 о 10:39

У Києві на Контрактовій площі через три роки може з’явитися археологічний музей.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на голову КМДА Олександра ПОПОВА.

Зокрема, він зазначив, що зараз міська адміністрація спільно із провідними археологами Петром ТОЛОЧКОМ, Глібом ІВАКІНИМ та Михайлом САГАЙДАКОМ розглядає проект створення такого музею.

«Інститутом археології проведена величезна робота, тому я схвалюю ідею музеєфікації тих об’єктів, на яких сьогодні уже проведені розкопки чи проводяться досі. Я із задоволенням її підтримаю», – сказав О.ПОПОВ.

Так, відповідно до запропонованого проекту, поблизу метро «Контрактова площа» планується збудувати скляний куб, що не буде виходити за рівень ґрунту, і в якому розмістять археологічні знахідки. За словами археологів, цей проект можна реалізувати за 2-3 роки.

«Наше завдання – зберегти археологічну спадщину столиці. Міська влада підтримає і обов’язково візьме участь у реалізації таких проектів», – запевнив О.ПОПОВ.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути