chrome firefox opera safari iexplorer

Новий рік на Майдані обійдеться у 6-7 мільйонів гривень

21 листопада 2011 о 23:44

Святкування нового року на Майдані Незалежності обійдеться у 6-7 мільйонів гривень. Про це повідомили представники компанії «Таврійські ігри», яка займається організацією свята.

Крім того, близько мільйона гривень коштуватиме нова ялинка, яку вже почали встановлювати.

За словами начальника Головного управління з питань культури Світлани Зоріної, загалом монтаж ялинки коштуватиме близько мільйона, з них з міського бюджету буде виділено лише 400 тисяч гривень.

«Ці кошти підуть на отримання експертиз, різноманітних дозволів, на оплату роботи крану та електроенергії Київенерго» , — сказала Зоріна.

Вона додала, що кошти з міського бюджету на придбання ялинки не виділялися. Її подарував Всеукраїнський благодійний фонд «Таврійський».

Ялинку, за словами Зоріної, прикрасять «унікальною верхівкою авторської роботи» та гірляндою, яка «світитиметься шістьма кольорами».

«Підготовку до встановлення ялинки розпочали ще в суботу, бо штучна ялинка встановлюється 27 днів», — сказала Зоріна, щоправда пізніше вона назвала іншу цифру — 21 день на встановлення.

На Майдані незалежності також буде встановлено величезну сцену у вигляді футбольних воріт і м'яча.

За словами організаторів, сцена буде приблизно 30 метрів завдовжки, 14 метрів заввишки та 20 метрів вглибину. Вона складатиметься з великих золотих воріт, м'яча-напівсфери (8 на 16 метрів) та частини футбольного поля.

Новорічну ялинку розраховують запалити 19 грудня у вечері.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути