chrome firefox opera safari iexplorer

Пенсії в Україні вкотре перерахують

29 листопада 2011 о 16:41

З 1 грудня нинішнього року мінімальний розмір пенсії в Україні зросте до 800 грн. Це на 16 грн. більше, ніж у жовтні — листопаді.

У зв’язку з черговим підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 784 грн. до 800 грн. з 1 грудня 2011 року буде проведено перерахунок складових пенсійної виплати, розмір яких визначається від цього показника.

Про це повідомили у прес-службі Пенсійного фонду.

Наприклад, розмір підвищення інвалідам війни першої групи, передбаченого Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, збільшиться з 392 грн. до 400 грн., підвищення інвалідам війни другої групи – з 313,60 грн. до 320 грн., підвищення інвалідам війни третьої групи – з 235,20 грн. до 240 грн., підвищення пенсій учасникам бойових дій – з 196 до 200 грн.

Також, виходячи із розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, провадиться перерахунок надбавки, передбаченої Законом України “Про донорство крові та її компонентів”. Її розмір становитиме 95,30 грн.

При цьому слід мати на увазі, що відповідно до законодавства (з урахуванням змін, внесених згідно із Законом України “Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи” № 3668-VI від 08.07.2011 р.) у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, розмір мінімальної пенсії за віком не підвищується пенсіонерам, які працюють (здійснюють діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування — Ред.).

Пенсіонерам, які працюють (провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу — Ред.), пенсія перераховується після звільнення з роботи або припинення такої діяльності з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, на дату звільнення з роботи або припинення діяльності.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути