chrome firefox opera safari iexplorer

Під маркою Євро-2012 готують масштабну забудову берегів Десни?

29 листопада 2011 о 14:09

До Євро-2012 Міністерство інфраструктури пропонує відновити пасажирське судноплавство по Десні до Чернігова. Екологи переконані, що ця ініціатива покликана стати початком масштабної забудови берегів Десни.

«Майже вся заплава Десни між Києвом і Черніговом роздана під забудову або розпайована. Зрозуміло, що звивиста Десна не становитиме конкуренції автотранспорту. Та і кому треба витрачати час на додаткове „євросполучення“ Київ-Чернігів?», — розповів заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

Він переконаний, що русло Десни розчищатимуть з метою легалізації гідронамиву.

«Аналогічним чином побудували всі котеджні містечка в Конча-Заспі: всі роботи були оформлені як розчистка русла, а вичерпаний з нього пісок в якості побічного продукту складували на березі. А вже поверх такого „побічного продукту“ починають будівництво котеджів», — розповів еколог.

«Заплава Десни на північ від Києва така ж, як і заплава Дніпра на півдні від міста, де тепер височіють паркани Конча-Заспи», — додав Василюк.

Природоохоронні організації звернулися до генпрокурора Віктора Пшонки з проханням розслідувати справжні причини планів розчистки русла Десни та не допустити створення нової «Конча-Заспи».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути