chrome firefox opera safari iexplorer

Польща видаватиме українцям шенгенські шопінг-візи

30 листопада 2011 о 09:39

З 1 грудня генконсульство Польщі у Львові почне видавати жителям п’яти західних областей України шопінг-візи.

«Шопінг-візою зможуть скористатися лише жителі п’яти областей — Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької. Для нас це своєрідний експеримент, який, як ми сподіваємося, допоможе людям», — сказав генконсул Польщі у Львові Ярослав Дрозд.

За його словами, вперше таку візу можна отримати на 7 днів, а наступні — до одного року. Але для того, щоб отримати шопінг-візу вдруге, потрібно разом із заявою подати іменний чек на будь-яку суму.

«Такий чек буде підтвердженням того, що перша віза використана за призначенням. Сума покупки необмежена, товар — також. Це навіть можуть бути навіть два льодяника на паличці», — сказав генконсул.

Генконсул підкреслив, що візи будуть шенгенськими, а не польськими національними. За його словами, найближчими місяцями польські візові центри будуть відкриті у Луцьку і Тернополі. Туди також можна буде звернутися по шопінг-візу.

Разом з тим, Ярослав Дрозд повідомив, що за 2011 рік генконсульство у Львові видало понад 250 тисяч віз, з яких 130 тисяч — шенгенські.