chrome firefox opera safari iexplorer

Посеред Дніпра хочуть встановити 4-метрового лелеку

22 листопада 2011 о 00:05

Незабаром столиця поповниться ще однією дивною скульптур. Посеред Дніпра встановлять 4-метрового лелеку, який буде махати крилами й обертатися навколо своєї осі, пише «Комсомольська правда».

Цей проект втілить у життя відомий київський скульптор Костянтин Скритуцький, автор Їжачка в тумані та багатьох об'єктів на Пейзажній алеї.

"Скульптуру, яку ми створюємо в рамках проекту «Kiev Fashion Park» під назвою " Редкая птица долетит до средины Днепра «, установлять на фрагменті колись зруйнованого Миколаївського моста. Він знаходиться недалеко від моста Патона. Усі роботи плануємо закінчити взимку», — розповів голова громадської організації «Київ. Стратегія-2025» Федір Баландін.

Висота скульптури – близько 4 метрів. Зроблять її із бронзи, прикрасивши мозаїкою. Родзинкою композиції буде те, що вона буде динамічною. За допомогою системи підшипників і вітру лелека зможе махати крилами й обертатися навколо своєї осі.

Організатори проекту переконані, що скульптура стане одним із найбільш популярних місць для відвідування молодят, таким же як пам'ятник Либіді на набережній.

«Підпливши на катері до скульптури лелеки, молодята зможуть пов'язати на нього стрічечку в знак міцних стосунків і як бажання мати дітей. Цим молоді люди зможуть внести свою лепту в прикрашання унікальної скульптури – стрічечки залишаться висіти на птаху, ніхто їх зрізати не буде», відзначає видання.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути