chrome firefox opera safari iexplorer

Рейдери атакували видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»

08 листопада 2011 о 11:38
Міліція не втручалася у ситуацію з захопленням приміщення, де знаходиться чоловіча капела імені Ревуцького та видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

Про це у коментарі «Українській правді. Життя» розповів директор видавництва Іван Малкович.

За його словами, у вівторок, о 7-ій ранку, до приміщення проникли люди. 

«Ми не бачимо скільки їх, адже вони забарикадували хорову залу. Повиносили звідти речі. Роялю відкрутили ніжки, перевертали його так, що тепер він не закривається. Вони його винесли на коридор, потім прикрутили йому ніжки, забарикадувалися і почали ламати підлогу і стіни», — заявив Малкович.

Він також розповів, що на місці події побували і представники влади, серед яких радник президента Ганна Герман, заступник голови КМДА Леонід Новохатько, начальник головного управління культури КМДА Світлана Зоріна.

«Була міліція, яка не давала розпоряджень, щоб вони припинили. Вони казали, що начебто зараз прийдуть люди, які все віддадуть. А вони весь цей час продовжували ламати! Наказ, щоб вони припинили, було віддано лише 10-15 хвилин тому (11:45)», — заявив Малкович.

«Начебто вони зараз перестали. Але вони так само припинили на 10 хвилин, бо перепочивали. Тобто ми не знаємо, припинили вони зовсім, чи просто відпочивають», — додав видавець.

За словами Малковича, цей будинок – пам'ятка архітектури. Він перебуває на балансі Київспецжитлоексплуатація, в якого і капела, і видавництво орендують приміщення.

«Ніхто не давав дозволу на такі роботи, а значить це протиправне захоплення товариством, яке нібито піклується про наше здоров'я. Цей будинок вони закупили ніби у 2005-ому році. Там був гастроном. Вони перетворили цей гастроном у хлів. Все зірвали, зруйнували, там мешкали бомжі. Три тижні тому двері на першому поверсі не зачинялися, там ночували. Вони все це робили навмисно, щоб потім показати у якому стані все це знаходиться», — розповів видавець.

«Вони тільки кажуть, що хочуть відремонтувати і укріпити приміщення, а потім пустити нас туди», — додав він.

Малкович також підтвердив, що ще 20 серпня, члени товариства «Трігліф», якому належить нижній поверх, незаконно увірвалися у хоровий зал чоловічої капели, вирізали знизу дірку діаметром 3 на 1 метр. 

«Вони вирізали її за 1,5 метри від роялю Стенвей, який коштує шалені гроші!», — обвурився він.

Малкович зазначає, що тоді довелося викликати міліцію. Дії припинилися, але нікого із учасників захоплення не затримали.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути