chrome firefox opera safari iexplorer

Росія може претендувати на Севастополь

24 листопада 2011 о 11:31

Росія неофіційно вже давно вважає Севастополь своїм містом, однак існує ризик оголошення територіальних вимог щодо нього. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав директор Центру армії конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

"До територіальних вимог дуже близько, однак Україні нема чим відповісти на це, -  сказав він і при цьому зазначив, що Севастополь та вся територія Криму «буде залишатися територію ризикованою і такою, де можуть бути реалізовані російські плани».

«Однак саме тут винна українська сторона, бо за 20 років вона не зробила нічого для того, щоб в соціальному вимірі змінити погляди мешканців півострова на ці питання», — наголосив Валентин Бадрак.  Говорячи про можливу заміну кораблів ЧФ РФ на нові, Валентин Бадрак наголосив, на збільшенні ризиків для України у такому випадку.

«Це означає, що Росія може робити все що завгодно. Проте зі старими кораблями Росія теж може робити усе що завгодно: коли Росії потрібно було взяти участь у війні з Грузією, то вона зробила це. Коли підрозділ Чорноморського флоту потрібно було відправити на війну у Чечню, Росія зробила це і жодним чином з цього приводу не радилася з українською стороною», — резюмував експерт.

«Більш того російська сторона постійно тестує Україну. Наприклад, на Феодосійському курорті кілька років тому викинули російський десант. Потім кажуть: вибачте, це якась помилка, якийсь зухвалий командир щось не так зрозумів, а насправді це чітко сплановані речі для того, щоб з’ясувати наскільки може реагувати українська сторона на всі ці моменти», — зазначив Валентин Бадрак.

Нагадаємо, що за часів, коли мером Москви був Юрій Лужков російські політики неодноразово заявляли про необхідність порушити питання про територіальну приналежність Севастополя. Під час приїзду Лужкова до Криму, це питання піднімав особисто екс-мер російської столиці. У результаті таких заяв СБУ  заборонила йому в’їзд  до України. 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути