chrome firefox opera safari iexplorer

Севастополем курсує автобус із зображенням Сталіна

07 листопада 2011 о 11:12

У Севастополі почав курсувати автобус з зображенням  Йосипа Сталіна. Такі ж самі автобуси виїхали на вулиці російських міст Іркутська, Тюмені, Чити. У Калінінграді портретом «вождя народів» прикрашено тролейбус.

Про це повідомляють організатори цієї акції на одному зі своїх блогів в «Живому Журналі». В підтвердження своїх слів користувач під ніком gunter-spb розмістив фотографії таких транспортних засобів.

Блогер обіцяє, що в недалекому майбутньому «сталінобуси» з'являться і в інших містах, однак у яких і коли, організатор не повідомив.

Нагадаємо, за словами організаторів, акція присвячена пам'яті військового параду Червоної Армії на Червоній площі 7 листопада 1941 року в обложеній фашистськими військами Москві.

Раніше в ЖЖ для проведення цієї акції збирали кошти.

Перший автобус з портретом Сталіна вийшов в рейс в 2010 році У Петербурзі. Ініціатори акції розмістили на транспортному засобі зображення Сталіна, купивши рекламне місце. Вони розраховували, що цей автобус буде ходити два тижні, але акція викликала різке невдоволення представників ліберальних рухів.

Противники цієї ініціативи замазали портрет Сталіна але на наступний день автобус був відмитий і знову запущений на маршрут.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути