chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні «Шахтар» зіграє з «Зенітом»

01 листопада 2011 о 10:34

Донецький "Шахтар" у матчі четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти пітерського «Зеніта» намагатиметься здобути такі важливі три очки, щоб піднятися з останнього місця квартету G.

У той час, як пітерці спробують продовжити переможну домашню серію в єврокубках, що нараховує десять поєдинків поспіль.

Зустріч чемпіонів Україні та Росії у третьому турі завершилася результативною нічиєю — 2:2. «Гірники» на «Донбас-Арені» двічі виходили вперед, але пітерці щоразу зрівнювали рахунок і врешті-решт здобули очко, що втримало їх на другій позиції в групі G. У свою чергу «Шахтар» із двома балами в активі посідає останнє місце в квартеті.

Попередні зустрічі

• «Зеніт» і «Шахтар» часто зустрічалися в радянські часи, проте їхні шляхи не перетиналися після 1989 року, коли обидві команди в очних зустрічах здобули домашні перемоги — 1:0.

• У 1980-х «Шахтар» тричі перемагав «Зеніт» у півфіналі Кубку СРСР, щоразу доводячи свою перевагу в серії пенальті. В 1983-му донеччани здобули кубок, але в 1985 і 1986 роках поступилися в фіналі. В 1977-му в ¼ фіналу Кубку СРСР «Шахтар» програв «Зеніту» по пенальті.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути