chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні виповнюється 100 років Ордену Всесвітніх Скаутів

11 листопада 2011 о 00:06

Дорогі Батьки!

Дорогі Приятелі Організації Організації Українських Скаутів!

11 листопада 2011 року настане день, коли виповниться 100 років Ордену Всесвітніх Скаутів (OWS- Order of World Scouts)- міжнародної традиційної християнської скаутської організації, членом якої є Організація Українських Скаутів.

Це найстаріша всесвітня скаутська організація, адже Всесвітня Організація Скаутського Руху, яка є найчисельнішою в Світі створена набагато пізніше і взяла багато що з традицій Ордену Всесвітніх Скаутів. Засновником ОВС став скаутмайстер Френсіс Вейн, який прагнув поєднати Скаутську Ідею з ідеями християнського лицарства та лицарського служіння. Також створення Ордену Всесвітніх Скаутів також стало прагнення звести бюрократію в скаутингу до мінімуму.

Орден Всесвітніх Скаутів та його члени пережили хвилини радості, розвитку, заборони та занепаду. Однак Скаутська Ідея та ідеї лицарства живі, а отже Орден Всесвітніх Скаутів починає своє відродження.

Сьогодні до Ордену Вссвітніх Скаутів належать близько 30 скаутських організацій 16 країн: Великобританія, Польща, Італія, Чилі, Аргентина, Мексика, Домініканська Республіка, Ямайка, Бразилія, Уругвай, Болівія, Перу, Еквадор, Австралія та Україна.

Україну представляє Організація Українських Скаутів, яка приєдналася до Ордену Всесвітніх Скаутів 5 березня 2009 році. 28 серпня 2009 року нашу Організацію відвідував один з керівників ОВС друг Єжи Гах. А в 2010 році делегація з Польщі. Польські харцери члени Скаутської Організації- Harcerska Gromada Wilkow im. Jana Pawla II з Гдині, Організації яка є членом Ордену Всесвітніх Скаутів прийняли участь в Скаутському Старті «КНЯЖИЙ ЛЕВ» 2010.

Цього року, в травні, ми мали нагоду відзначати 100 Українського скаутингу, а в 2010 році- виповнилося 10 років Організації Українських Скаутів, які ми також відзначали. Вірю, що кожен з нас радий переживати роки цих славних дат.

Сьогодні Орден Всесвітніх Скаутів сповідує традиційний Скаутський Закон та Ідею, а також Ідею традиційного лицарського служіння та християнських основ. 11 листопада 2011 року це день створення Ордену Всесвітніх Скаутів а отже важлива дата також і для ОУС, як члена Ордену Всесвітніх Скаутів тому просимо згадати це коли настане 11 листопада.

Безмірно вдячні за велику підтримку і сприяння Скаутському рухові і діяльності Організації Українських Скаутів і за велику Вашу довіру нам. Ми й надалі старатимемося не зрадити своїх Присяг та Вашій довірі.

Yours in Christian Scouting

Президент Організації Українських Скаутів

Олександр Мацієвський, асистент скаут майстра

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути