chrome firefox opera safari iexplorer

Співробітники «ІТ Стандарт» просять Коломойського повернути зарплати за 8 місяців

14 листопада 2011 о 12:22

Колектив ТОВ “ІТ Стандарт” звернувся відкритим листом до власника активів холдингу “Главред-Медіа” Ігоря Коломойского з проханням втрутитися у конфлікт, що виник між компанією та топ-менеджментом Холдингу.

Про це «Рідній країні» повідомили представники “ІТ Стандарт”, які завтра з цього приводу проведуть прес-конференцію.

Співробітники заявляють, що з початку року, коли “Главред-Медіа” перейшов під управління Гендиректора “1+1 Продакшн”, фінансування компанії припинилося, хоча “ІТ Стандарт” продовжував в повному обсязі виконувати свої зобов’язання.

Ошукані співробітники наголошують, що уся їхня зарплата — абсолютно легальна, увесь цей час вона офіційно нараховувалася, проводилася по бухгалтерії, відображалася у звітах ПФ, з нарахованих сум сплачувалися податки.

Парадоксальна ситуація виникла через відсутність затверджених бюджетів у більшості проектів Холдингу “Главред-Медіа”. Нове керівництво медіа-групи запровадило “ручне” фінансування, коли виплати стали нерегулярними, а в підрозділах Холдингу почали накопичуватися борги. Увесь час новий менеджмент стверджував, що повністю ліквідує борги по зарплатні.

У серпні усім співробітникам повідомили про наміри ліквідувати “ІТ Стандарт” і надіслали на погодження поіменний ліквідаційний бюджет підприємства з датами звільнення та сумами остаточного розрахунку. Одночасно перед персоналом поставили завдання передати справи новоствореній компанії «1+1 Інтернет», і в обумовлений термін це було виконано. Однак, станом на 15 листопада 2011 року зароблених грошей співробітники так і не отримали.

У серпні менеджмент профінансував заборгованість компанії перед пенсійним фондом. У серпні “1+1 Продакшн” в особі Генерального директора Олександра Ткаченка профінансувало заборгованість “Главред-Медіа” за телекомунікаційні послуги. Несплаченими залишилися лише зарплати співробітників. Зрештою, наприкінці довтня колективу повідомили, що несплата зпрплат — це внутрішня проблема компанії.

“ІТ Стандарт” була створена для підтримки ІТ-інфраструктури Холдингу “Главред-Медіа”. Зокрема, компанія обслуговувала телекомунікаційну інфраструктуру, вела моніторинг мереж, обслуговувала веб-сервери, поштові та бухгалтерські сервери, надавала послуги з програмування, дизайну, інформаційної підтримки та посування ресурсів холдингу “Главред-Медіа”.

Колектив підкреслює, що “ІТ Стандарт” створювався як сервісна, а не комерційна структура. Серед партнерів: група сайтів “Главред“, сайт “Известия в Украине”, телеканал “Сіті”, “Телекритика”, “Столичные новости”. Більшість послуг надавалися партнерам на безоплатній основі — в межах фінансування холдингу “Главред-Медіа”.

Ошукані співробітники стверджують, що даний конфлікт — це не внутрішня проблема компані. Ці дії наводять на думку про шахрайство менеджменту “1+1”, який віднедавна керує холдингом “Главред-Медіа”. З огляду на це, колектив просить власника активів Холдингу Ігоря Коломойського втрутитися і допомогти врегулювати конфлікт.

Довідка

ТОВ “ІТ Стандарт” створена у 2008 році. Виконувала роботи з інформаційної, інженерної, програмної підтримки проектів холдингу “Главред-Медіа”. Серед партнерів — група сайтів “Главред”, “Известия в Украине”, “Столичные новости”, “Гравіс”, телеканал “Сіті”, “Телекритика”, “Профіль”.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути